skip to Main Content
STAPPENPLAN VOOR STRUCTURELE KOSTENBESPARINGEN

Zelf bezuinigen op de inkoopkosten

Om de inkoopkosten te verlagen kunt u zelf veel doen. Ten eerste heeft u inzicht nodig in de huidige kosten zoals ICT, energielasten, facilitaire kosten, enzovoort. De eerste stap is dan ook het analyseren en het segmenteren van het crediteurenbestand om een goed beeld te krijgen van de inkoopkosten. Daarna kunt u per leverancier vaststellen welke producten u aankoopt en om welke hoeveelheden het gaat.

Afspraken analyseren

Stap twee bestaat uit het analyseren van de contractafspraken, waarbij u op zoek gaat naar mogelijkheden om bestaande contracten te verlengen tegen gunstigere voorwaarden. In deze fase kunt u uw huidige leverancier uitnodigen, maar ook andere leveranciers om prijs en betrouwbaarheid te vergelijken. In de laatste fase maakt u een plan van aanpak om de inkoopkosten te verlagen, waarbij het van belang is om alle belanghebbenden hierbij te betrekken. Een lagere prijs mag namelijk nooit leiden tot een lagere kwaliteit.

Blijvende kostenbesparingen door Buyers United

Bezuinigen op inkoopkosten is in de praktijk vaak weerbarstig en het vergt veel inzet en kennis om tot blijvende kostenbesparingen te komen. U kunt hiermee zelf aan de slag, maar u kunt natuurlijk ook ons inschakelen om de inkoop te optimaliseren en uw inkoopkosten te verlagen. Onze inkoopprofessionals kennen de marktomstandigheden en weten op basis van hun expertise waar en hoe kostenbesparingen blijvend worden gerealiseerd.

Forse verbeterslag

U kunt ons inschakelen voor de volledige uitbesteding van uw inkoopactiviteiten, maar ook gebruik maken van onze inzet tijdens iedere fase van een inkoopproject. Variërend van het uitvoeren van een benchmark, inkoopanalyse, opstellen van product specificaties of offerteaanvraag, leveranciersselectie, onderhandelingen over inkoopprijzen tot het verbeteren van bestaande contract afspraken. Onze aanpak garandeert dat u geen torenhoge rekening krijgt voor een dik rapport dat ergens in een la verdwijnt. De meeste inkoopbureaus noemen zich ‘uw partner’. Buyers United voegt echter de daad bij het woord door uw resultaat mee te laten wegen in onze beloning.
Neem vrijblijvend contact op
ONZE DIENSTEN

Inkoopadvies

Geen dikke rapporten, maar gewoon praktische adviezen. Profiteer van onze expertise>>

Interim inkopers

Onze senior professionals zijn snel inzetbaar en deskundig. Meer informatie>>

Best Value Procurement

Wij zijn licentiehouder & gecertificeerde A+ Best Value experts. Lees meer over Best Value>>

Training & Certificering

Onze beste trainers zijn beschikbaar om u te helpen waarde te creëren. Ga hier naar trainingen>>

EEN AANTAL VAN ONZE KLANTEN...
WAT ONZE KLANTEN ZEGGEN
Back To Top