skip to Main Content
IDENTIFICEREN EN AANWENDEN VAN EXPERTISE, LOGISCH EIGENLIJK.

Best value procurement

Best value procurement (BVP) is een inkoopmethodiek die draait om het inkopen van expertise en staat ook wel bekend als prestatieinkoop. In tegenstelling tot de ‘oude’ manier van inkopen waarbij standaarden en minimumeisen van de inkopende partij leidend zijn, is de kwaliteit van de opdrachtnemer doorslaggevend voor het toekennen van een opdracht.

Gezonde markt

In feite krijgt een opdrachtnemer bij Best Value procurement veel meer de vrije hand, met als achterliggende gedachte dat de echte experts zich op deze manier kunnen onderscheiden van de middelmaat en dat u uiteindelijk de beste kwaliteit geleverd krijgt tegen de laagste prijs. Omdat de nadruk ligt op kwaliteit in de beoordeling van de opdrachtnemer worden prijsvechters afgeschrikt, en ontstaat er een gezonde markt die aanbieders in staat stelt zichzelf te ontwikkelen en een langdurige relatie op te bouwen met hun opdrachtgevers.

Van BVP naar Best Value Approach

Niet voor niets dus is Best Value Procurement de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Tegelijkertijd bestaan er ook nog steeds veel misvattingen over, en zien wij steeds meer hybride vormen die weinig met de oorspronkelijk methode van doen hebben. Voor wie het goed aanpakt biedt de Best Value Approach juist ook grote voordelen in de uitvoeringsfase zoals een betere samenwerking, minder risico’s, lagere kosten en een hogere klanttevredenheid.

Helder aanpak en expertise

Regelmatig zien we dat inkoopprocessen al jarenlang gelijk gebleven zijn, ondanks de voordelen van de Best Value Approach. Een heroverweging van het inkoopproces kan in deze gevallen een waardevolle beslissing zijn. Om er zeker van te zijn dat u met de juiste leverancier in zee gaat is Buyers United dé partner die u in Best Value proces kan ondersteunen. Wij zijn licentiehouder en beschikken over A+ gecertificeerde Best Value experts. U kunt u een heldere aanpak en expertise tegemoetzien opgedaan bij tientallen eerdere Best Value projecten.

Neem vrijblijvend contact op
ONZE DIENSTEN

Inkoopadvies

Geen dikke rapporten, maar gewoon praktische adviezen. Profiteer van onze expertise>>

Interim inkopers

Onze senior professionals zijn snel inzetbaar en deskundig. Meer informatie>>

Best Value Procurement

Wij zijn licentiehouder & gecertificeerde A+ Best Value experts. Lees meer over Best Value>>

Training & Certificering

Onze beste trainers zijn beschikbaar om u te helpen waarde te creëren. Ga hier naar trainingen>>

EEN AANTAL VAN ONZE KLANTEN...
WAT ONZE KLANTEN ZEGGEN
Back To Top