Hoe selecteert u een inkoper eigenlijk?

Vind de juiste inkoopmanager, strategisch inkoper of interim inkopers

Inkoop is een van de grootste kostenposten voor uw organisatie. Sterker nog, in veel bedrijfstakken is het zelfs niet ongewoon dat 70 tot 80 procent van de totale kosten te maken hebben met inkoop. Het aannemen of inhuren van het juiste inkooppersoneel is daarmee een belangrijke zaak voor uw organisatie. Om ervoor te zorgen dat je de juiste keuzes maakt volgt hieronder een aantal tips.

1. Bepaal het inkoopniveau
Over het algemeen maken we onderscheid tussen drie soorten inkopers:

  • Operationele inkoper. Heeft vooral uitvoerende taken en plaatst bestellingen op basis van contractafspraken. De taken zijn beperkt tot bewaken van de levertijden en onderhouden van contact met de leveranciers.
  • Tactische inkoper. Heeft meer verantwoordelijkheden en is meer betrokken bij de keuze van een product of dienst, contractafspraken en de selectie van een leverancier.
  • Strategische inkoper. Een strategisch inkoper heeft naast de taken van een tactische inkoper ook de verantwoordelijkheid voor het opstellen van inkoopplannen.

2. Bepaal de inkooptaken
Inkopen behelst veel meer dan alleen het plaatsen van bestellingen. Typische taken die ook tot een inkoopfunctie horen zijn bijvoorbeeld het vaststellen van de inkoopbehoefte, het doen van marktonderzoek en onderhandelen met leveranciers. Bovendien heeft een inkoopmanager hele andere taken dan een strategisch inkoper. Zet daarom voor elke fase in het inkoopproces op een rij welke taken er moeten worden uitgevoerd.

3. Inkoopopleiding en competenties
Minstens zo belangrijk als de juiste (NEVI) opleiding zijn de juiste competenties van uw nieuwe  inkoper. Een goede inkoper moet goed kunnen samenwerken met collega’s en leveranciers, snel kunnen schakelen tussen alle verschillende taken, een uitstekend commercieel en cijfermatig inzicht hebben en scherp kunnen onderhandelen. Dit zijn wat ons betreft de belangrijkste competenties van zowel interim inkopers als voor vast personeel.

4. Vast of tijdelijk?
Er zijn talloze redenen te noemen waarom het inhuren van interim inkopers soms een betere keuze is. Dit geldt bijvoorbeeld als je een tijdelijke piek hebt binnen de inkoopafdeling of als een van de inkopers uitvalt. Interim inkopers hebben vaak veel ervaring binnen verschillende branches, ze zijn snel inzetbaar en hebben veel inkoopkennis om alle inkoopprojecten uit te voeren.

Bent u bezig met de werving & selectie van een strategisch of tactisch inkoper en wilt u zeker weten dat u de juiste keuzes maakt? Neem dan contact op met Buyers United. Door onze jarenlange ervaring beschikken wij over een fijnmazig inkopers netwerk en helpen u graag verder.