Maak een sprong in je ontwikkeling

Workshop Best Value Procurement

Binnen inkoopprojecten wordt steeds vaker de methodiek Best Value Procurement, oftewel Prestatie inkoop toegepast. Kern van deze innovatieve manier van inkopen is dat de inkoper niet meer alles tot in detail dicteert, maar durft te vertrouwen op de expertrol van de verkopende partij. De leverancier stelt zich proactief op vanaf het eerste klantcontact tot en met de uitvoering. De vraag rijst: hoe pak je dat aan? Waar begin je? Zomaar ‘vertrouwen’ of heb je toch nog grip op het inkoopproces?

Praktijkgericht

Tijdens deze workshop Best Value Procurement word je meegenomen door de achtergronden en methodiek van Prestatie-inkoop, waardoor je begrijpt hoe deze methodiek werkt. Na deze workshop begrijp je de verschillen tussen traditioneel inkopen en Best Value Procurement. Zie je het verschil tussen prestatieverkopers en traditionele aanbieders.

Wat investeer je?

Je investeert een halve dag van je tijd en € 185,- per persoon. Dit bedrag is exclusief 21% btw en inclusief koffie,  thee, frisdrank én een ontbijt óf lunch. Aan deze workshop kunnen maximaal 14 personen deelnemen. Neem dus snel contact op voor meer informatie.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Training Best Value Procurement inclusief B-certificaat

Minder kosten, betere kwaliteit en meer transparantie zijn belangrijke factoren om prestatieinkoop als nieuwe filosofie te omarmen. Prestatieinkoop is de laatste jaren dan ook aan een flinke opmars bezig bij de overheid en in het bedrijfsleven. Het concept van prestatieinkoop lijkt eenvoudig: geef de opdrachtnemer meer vrijheid en laat de markt haar werk doen. De beste leveranciers zullen zich dan vanzelf onderscheiden tegen betaalbare tarieven. In de praktijk is deze voorstelling van zaken echter te eenvoudig, en is het effectief en efficiënt toepassen van prestatieinkoop een zaak voor de professional.

Waar moet je rekening mee houden als het gaat om prestatieinkoop?

De transitie naar prestatieinkoop (ook vaak best value procurement genoemd) betekent dus niet dat je als opdrachtgever achterover kunt leunen en alles aan de opdrachtnemer kunt overlaten. Sterker nog, er is veel prestatieinkoop vakkennis en inzet nodig om dit krachtig nieuwe managementparadigma toe te passen. Tijdens deze twee daagse workshop leer je een succesvolle vertaalslag te maken van je huidige manier van werken, naar de voordelen van werken op basis van pretatieinkoop. Beschik je over basis kennis om prestatieinkoop in de praktijk te brengen en ontvang je een certificaat waaruit dat blijkt.

Beperkt aantal deelnemers?

Aan deze training prestatieinkoop kunnen maximaal 14 personen deelnemen. Onze trainers beschikken uitsluitend over het hoogste Best Value certificeringsniveau A+. Voor meer informatie over deze 2-daagse training en eerstvolgende trainingsdata staan wij je graag te woord.

Partner

Wij verzorgen deze training prestatieinkoop in samenwerking met NIC Academy.

 

We kunnen u natuurlijk alleen een passend voorstel doen, als u contact met ons opneemt.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Maatwerk (in-company)

Om er zeker van te zijn dat je alles haalt uit de voordelen die prestatieinkoop voor je organisatie biedt, kies je voor een maatwerk training van Buyers United. Prestatieinkoop is van waarde voor zowel de publieke sector als het bedrijfsleven en kent vele toepassingen voor uiteenlopende sectoren, van infrastructurele projecten tot de inkoop van ICT. We bespreken de specifieke situatie bij jullie organisatie en bouwen een maatwerk training. Je kunt ons inschakelen voor een volledige training waarbij wij iedere fase van een prestatie inkoopproject zullen behandelen en werken aan herkenbare praktijkcases. De trainers van Buyers United beschikken over jarenlange ervaring als het gaat om prestatieinkoop. Neem vrijblijvend contact op voor een aanbod op maat.

"Wij hebben de inkoop analyse en begeleiding van  Buyers United bij diverse inkoop projecten als zeer professioneel ervaren. Naast het realiseren van kostenbesparingen hebben ze ook een wezenlijke bijdrage geleverd in het coachen van onze inkoop medewerker(s) en structureel verbeteren van onze inkooporganisatie. Hun dienstverlening is gericht op kwaliteit en duurzaamheid. Wij zijn zeer tevreden over hun inzet bij onze organisatie en kunnen hen van harte aanbevelen.”

Bas RutsFinancieel directeur Miele Nederland B.V.